полиция
полиция / ThinkStock/Getty Images
На тел.112 е получен сигнал от жителка на гр. Лом за противозаконно отнет автомобил „Митцубиши Каризма” с врачанска регистрация, съобщиха от ОД на МВР Монтана.

Автомобилът бил паркиран в двора на частен адрес. Собственик на автомобила е врачански жител, а ползвател - жителка на крайдунавския град. Според сигнала автомобилът е бил оставен с ключове на таблото и е отнет от мъж, който през деня е бил на гости на потърпевшите.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на Пътен контрол при РУ Лом са установили автомобила в гр. Лом, както и извършителя на противозаконното отнемане – Р.А./29 г./ от гр. Лом, който е реализирал ПТП, блъскайки автомобила в ограда на дворно място. В хода на проверката е изяснено, че Р.А. не притежава свидетелство за управление на МПС, а при направения тест за алкохол с алкотест уредът е отчел 2,16 промила в издишаният от него въздух. Р.А. е отведен в МБАЛ Лом, където е отказал да даде кръвна проба.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и е образувано досъдебно производство по чл. 346, ал. 2, т. 2 от НК. Р.А. е задържан за срок от 24 часа в РУ Лом. Работата по случая продължава.
ОД на МВР Монтана