Крадец нападна полицай с резачка
Крадец нападна полицай с резачка / Дарик Враца

Крадец на дърва нападна полицай с моторна резачка при опит да бъде спрян да извършва незаконна сеч. Инцидентът е станал снощи, в 20 часа, край оряховското село Селановци. В полицията е получен сигнал за незаконна сеч и на място е изпратен полицейски екип, който открил в местността "Кариерата" трима мъже да режат дървета. Единият от тях - Х.П., на 40 години, от Оряхово, отказал да изпълни полицейското разпореждане да спре моторната резачка и нападнал с нея полицая.

За да се предпази служителят на реда прострелял в дясното бедро нападателя със стоп патрон. Раненият е откаран в болница и му е оказана медицинска помощ. Другите двама крадци - Х.М./30г./, криминално проявен, осъждан и В.П./23г./ от Оряхово са задържани. Тримата били с автомобил „УАЗ", в който са открити около 3 куб.м. дърва. Моторната резачка е иззета.

Минути по-рано в местността "Блатото" край село Селановци са открити още крадци. Единият - С.А./31г./ от гр.Оряхово, криминално проявен, товарил акациеви дървета в  лек автомобил „Опел Астра". В колата е намерена и моторна резачка.

На мястото е засечен и товарен автомобил „Форд Транзит" с натоварени дърва. Автомобилът е  ползван от П.Д./32г./ от гр.Оряхово, криминално проявен и осъждан. В непосредствена близост до товарния автомобил са намерени около 5 куб.м. нарязани дърва. Установено е, че дървата са от  Общинския горски фонд.

Сигналите до полицията са подадени от Държавното горско стопанство.

Това е втори случай на нападнат с моторна резачка полицай за последните дни. В събота ром от Габровница нападна полицай с моторна резачка. Служителят на реда се отзовал на сигнал за масов бой в центъра на селото.