Кр. Богданов: Бъчварова прие предложението за среща по проблемите на престъпността във Враца
Кр. Богданов: Бъчварова прие предложението за среща по проблемите на престъпността във Враца / ВМРО Враца

В отговор на писмо от народният представител от ВМРО Красимир Богданов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова уважи неговото предложение за среща по проблемите на престъпността, която да се проведе във Враца.
Повод за призива на Богданов беше нелепата смърт на Тодор Йорданов, както и поредицата убийства на млади хора в града под Околчица.

Министър Бъчварова уведомява, че в началото на февруари ще се извърши анализ и оценка на дейността и резултатите по противодействие на конвенционалната престъпност. Такъв анализ предстои и за областната дирекция на МВР-Враца. Във връзка с това, министърът предлага уточняване на датата и часът на съвместна среща на ръководството на МВР с представители на съдебната власт, ОДП на МВР-Враца, областното и общинското ръководство, народните представители от Врачанско и всички заинтересовани страни.

В края на миналата седмица в Народното събрание, Богданов и колегите му от ВМРО се срещнаха с близки на убити през последните години младежи, с които обсъдиха промени в наказателно процесуалния кодекс и нужните превантивни мерки за недопускане на нови подобни престъпления.