Комисия ще решава проблеми в село Симеоново
Комисия ще решава проблеми в село Симеоново / Снимка: Община Видин

Кметът на община Видин Румен Видов инициира днес среща с представители на КАТ „Пътна полиция", Областно пътно управление - Видин и кмета на село Симеоново. Срещата е във връзка с нарастващото недоволство в селото, заради постоянното преминаване на тежкотоварни превозни средства през населеното място и създаващите се в резултат на това щети по къщи и сгради.

Видинският кмет извърши вчера нов оглед в селото. След като всяка от страните изложи своята позиция по проблема, Румен Видов уточни, че ще разпореди да се назначи комисия, която да извърши оглед на щетите по къщите. „Община Видин се ангажира да назначи и експерти, които да дадат техническо решение как да се процедира и за отводняване на този участък", заяви инж. Видов.

По време на срещата, представителят на видинската "Пътна полиция"- Румен Младенов подчерта, че заради ремонтните дейности на пътя от 18 август е въведена нова организация на движение и тя ще продължи до 15 ноември. Все още обаче заповедта за затваряне на пътя за автомобили с маса над 3 тона, не е влязла в сила. Екип на "Пътна полиция" ще огледа знаците, които ще указват забраната и предстои влизнето й в сила. Ще се работи и в насока за по-засилено полицейско присъствие, с цел контрол на спазването на ограничението от 40 км/час.

Представителят на Областно пътно управление - Видин  инж. Гошко Богдановски  каза, че е необходимо да се направи алтернативен, обиколен път Гайтанци - Рациария, от където да се пренасочи движението.