Коментират заплахите в интернет пространството
Коментират заплахите в интернет пространството / Дарик Враца - архив

„Заплахите на интернет пространството и как да се защитим в интернет" е темата на последната дискусия по кампанията „Вижте Европа, но се върнете във Враца", организирана от  Информационен център „Европа директно Враца" към Търговско-промишлена палата в града.

Ще участват Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Мариета Радулова (Асоциация Родители) е експерт към Центъра за безопасен интернет; Калин Илиев и Христо Петков - съоснователи на WonderSwamp.
Ще се коментират въпроси като: Трябва ли да внимаваме, когато си изграждаме онлайн-идентичност? Какви са рисковете и заплахите за младите в интернет пространството? Какво трябва да се контролира в интернет и доколко той трябва да остане свободна зона за общуване?

Могат ли големият брой емотикони и видеочатът, да компенсират липсата на голяма част от информацията, която неволно долавяме при живо общуване? Към опасността от трафика на хора, реално ли прибавихме и опасността от радикализиране на млади европейци онлайн ? Подкрепяте ли становището на Европейския парламент, че е необходима обща стратегия за борба с екстремизма, която трябва да се прилага особено онлайн и чрез образование, и социално включване ?

Срещата е отворена и в нея могат да се включат всички желаещи. Започва от 17,30 ч. на 7 декември, в Конферентната зала на ТПП Враца.