колоездачи
колоездачи / община Нова Загора
Врачанският областен управител Малина Николова подкрепя инициативата на Областна администрация – Ловеч „За 180-годишнината от рождението на Васил Левски - 180 км с велосипед по неговите стъпки“. Колоездачната обиколка за Купа „Васил Левски” е едно от най-мащабните събития в честването. Състезанието ще се проведе на 16 и 17 юли и е под патронажа на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Общата дължина на трасето е 180 км. Могат да участват спортисти от професионалните колоездачни клубове в България и чужбина, любители на колоезденето от всички възрасти – деца, младежи и възрастни.

Стартов сборен пункт за първия етап е пред Община Карлово на 16 юли в 11:00 ч. Финалът се очаква около 15.30 ч. на Беклемето, където свършва трасето за любители, а професионалистите ще финишират в 17 ч. в Троян. От там на 17 юли в 14 часа ще започне вторият етап на колоездачната обиколка за професионалистите като финалът за тях е пред паметника на Васил Левски в Ловеч около 17 ч. За любителите стартът на 17 юли е в 15.30 ч. в с. Къкрина, като те също ще финишират в Ловеч пред паметника на Апостола на свободата.

Награждаването ще е на 18 юли, когато се отбелязват 180 години от рождението на Васил Левски. 

Колоездачната обиколка е по инициатива на Областна администрация – Ловеч, с активното участие на трите общини - Карлово, Троян и Ловеч и Общобългарски комитет „Васил Левски“.