Коледни подаръци за децата на загинал полицай от Лом
Коледни подаръци за децата на загинал полицай от Лом / ОД на МВР Монтана

В навечерието на Коледа директорът на ОД МВР Монтана Иван Георгиев връчи подаръчни комплекти на 8-годишната Ния и по-малката й сестра Никол на 1,5 г. от Лом. Двете момичета участват с още 124 деца от цялата страна в Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите служители. Техният баща - 38-годишният граничен полицай Николай Тодоров от гр. Лом, е загинал по време на командировка при тежка катастрофа на пътя Бяла - Русе през януари 2013 г.

Всяко дете от Коледната благотворителна кампания на МВР получава по 250 лева от средствата, набрани в рамките на националната кампания, както и ваучери на стойност 400 лева за пазаруване във всички магазини на веригата „Технополис" и ваучери на стойност 150 лева за пазаруване във всички магазини на „Билла".

Директорът на ОД МВР Монтана Иван Георгиев подари на семейството библия, а началник отдел „Охранителна полиция" Валери Димитров - химикалка, с която пожела на 8-годишната Ния да бъде отлична ученичка. Ния остави за спомен на началника на охранителна полиция снимка с нея и майка й Светла от миналогодишната благотворителна кампания на МВР, когато той връчи подаръците на децата от Лом.