Коледата безопасна
Коледата безопасна / netinfo
” Комисията за защита на потребителите в Монтана ще подложи на засилен контрол търговските обекти за безопасност на стоките, като част от кампанията “Коледата безопасна!”, съобщи директорката Елеонора Димитрова.

Да не се купуват евтини стоки, да се следи за етикети, указания за употреба и дали са обявени производител и вносител -това съветват купувачите от Комисията за защита на потребителите. Освен, че не знаят за правата си като потребители, повечето хора в стремежа си да спестят пари и време, оказва се, често потребяват некачествени стоки и услуги. А това може да се избегне, ако са по-внимателни и пазаруват продукти, които отговарят на изискванията и не крият риск за здравето, категорични са от Комисията.

Затова, по време на големия Коледен пазар, стриктно следете какво ви предлагат търговците и за какво давате парите си - независимо дали става въпрос за храни, алкохол, дрехи, бяла или черна техника, стоки за бита и други.

При съмнение, че са постъпили некоректно с вас като потребители, сигнали може да подавате на създадения за кампанията сайт, на денонощния телефон 0700 111 22 на цената на един градски разговор за цялата страна, или в местното звено на Комисията за защита на потребителите – тел. 300586.

По време на започналите засилени проверки контролният орган в Монтана ще следи освен за етикети с обявени цени, производител и вносител, и за задължителните документи за произход и безопасност на стоките.