Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм! / Дарик Враца, Мая Ценова
Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
30539
Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
Даниела и баба й Ана разказват
Комисар Росен Иванов
  • Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
  • Даниела и баба й Ана разказват
  • Комисар Росен Иванов

"Не съм виновен в нищо, защото нищо не съм направил, заяви днес пред Дарик кметът на врачанското село Лютаджик Ивайло Георгиев. Не са ме хванали на място да върша нищо нередно, обясни той и допълни, че палката я е намерил във Врачанския балкан, а синята лампа е купена от "Илиянци" преди 5 години. "Буркана дори не е ползван, а си седи в къщи в кутията."

Георгиев обясни, че марката, с която се маркират отрязаните дървета и за която се твърди, че е фалшива, е взета от Община Враца, но не я регистрирал в горското, защото все още не се извършвала сеч по ливадите и нямало необходимост да се маркира. Той заяви, че е завършил Механотехникума във Враца и дипломата му не е фалшива. Според него хора от селото са го натопили, но все още няма да каже кого подозира.

Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
netinfo

От действията на участващите в акцията служители на МВР се оплакаха бившата жена на кмета Даниела Статкова и нейната баба Ана, според които полицаи с качулки нахлули в дома им и насочили оръжие срещу тях и 10 годишната дъщеря на Георгиев. Момиченцето спяло и било събудено от полицаите, които не му дали три часа и половина да излезе от стаята до тоалетна и дори му забранили да плаче. Даниела заяви, че за да си намери личната карта, полицай я е придружавал с пистолет във врата.

По този повод комисар Росен Иванов каза пред Дарик: "Не съм аз човекът, който определя кой е виновен и кой - не. Ние само събираме достатъчно доказателства, които като представим в прокуратурата  и после в съда, те да се произнесат кой е виновен. Според директора на Полицията, операцията е проведена след постъпила информация, че лично кметът извършва незаконен добив на дърва, като ползва неистинска марка.

Специално за иззетата диплома Росен Иванов обясни, че номерът на документа отговаря на диплома издадена на жена.

По повод оплакването, че служители на МВР са насочвали оръжие срещу дете и беззащитни жени, комисар Иванов обяви, че Полицията проявява етика и на него не му е известно полицаи да са заплашвали жени и деца, още повече, че служителите на МВР постоянно работят за повишаване на авторитета на службата. "Предполагам, че са ги подучили така да говорят, каза Иванов. "Ще искам отстраняването на кмета от длъжност за използване на фалшив документ", бе категоричен той.

Кметът на с.Лютаджик: Невинен съм!
netinfo

Припомням, че днес от ОД на МВР Враца обявиха, че при акция на полицаи в с.Лютаджик от кмета на селото са иззети палка, синя лампа, фалшива диплома, боеприпаси и неистинска марка за маркиране на дървесина. Претърсени са пет адреса, от които са иззети металотърсач, незаконни пушки, резачки и боеприпаси. За 24 часа е задържан Н. Статков - криминално проявен и осъждан.

В прикачените файлове - кметът Ивайло Георгиев, разказът на бившата му жена и нейната баба за действията на полицията и мнението на комисар Росен Иванов - директор на ОД на МВР Враца.