/ iStock/Getty Images
Кметът на Мездра Иван Аспарухов настоява за спешен ремонт на три отсечки, използвани за обходи на пътя Мездра-Ботевград, съобщиха от общинската администрация.

Той е изпратил писмо до Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). 

Това са обходният път Ребърково - Крета, с дължина на участъка 2,5 км;  за ул. „Гаврил Генов“ в с. Долна Кремена, част от обходен маршрут по път III-103 Мездра – Роман и основен ремонт на участъка от км 0+000 на път III-103 в урбанизираната територия на гр. Мездра, в това число реконструкция на моста на река Моравишка и на двете платна на ул. „Александър Стамболийски“ до изхода на гр. Мездра в посока гр. Роман. 

От вчера трасето е пуснато за движение за около два месеца, през които според предварителните планове на АПИ трябва да бъдат ремонтирани обходите. 

Министър Цеков категорично: Пътят Мездра-Ботевград ще бъде готов в края на 2024 г.

Един от най-проблемните участъци е пътят при Крета, който на картите не съществува, тъй като е земен път, обслужващ земите наоколо. Но той реално е най-прекият път към София и обратно, и всекидневно по него преминават между шест и осем хиляди автомобила, съобщи миналата седмица в Мизия на среща с ръководството на АПИ кметът на Мездра.

За да бъде ремонтиран, може да бъде обявен за сервизен на Е-79 и да се използва впоследствие при извънредни обстоятелства, обясни Аспарухов, допълвайки, че решението остава на пътната агенция. “Но ако не направят тези обходи, няма да може да се минава отникъде, когато отново затворят след два месеца Мездра-Ботевград”, категоричен бе Иван Аспарухов.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Мая Ценова/БТА