Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища
Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища / Дарик Враца
Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища
81000
Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища
  • Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища

Кметът на село Бели Извор Кирил Илиев постави на входа на селото табела, с която „предупреждава" замърсителите. С нея възпитано моли всеки, който е решил да изхвърли боклук през прозореца на колата - да му позвъни, та да дойде и да го събере. Дори е оставил и номер на телефон за връзка.

„От много време от преминаващите през селото автомобили най-тържествено се изхвърля боклук - кутийки от цигари, банички, чашки от кафета. Затова направих табелата, дори съм си оставил и телефона - ако някой желае да си изхвърли кутийката от цигарите - да ми се обади, да отида поне да я събера, а не да я носи вятърът в селото.

Кмет с нестандартна идея за по-чисти пътища
netinfo

Надявам се да има ефект. Ако хората имат достатъчно съзнание и разберат подтекста на това, което съм написал - могат да започнат да изхвърлят нещата в кофите за боклук", обяснява кметът.

По думите му съдове за отпадъци в района има достатъчно, така че който иска да спазва правилата може да го прави без усилие.

Кирил Илиев е известен и от преди с нестандартните си идеи. Преди време например махна знамето на Европейския съюз от кметството и опъна плакат на Тодор Живков. А след това издаде и календар с лика на бившия първи. „Живков е бил държавник, какъвто сегашните управници не са", сподели тогава Кирил Илиев.