Катастрофа с полицейски автомобил
Катастрофа с полицейски автомобил / Дарик Враца - архив

Служебен автомобил "Опел Астра" със софийска регистрация, собственост на Дирекция "Управление на собствеността и социални дейности"-МВР, с водач 33-годишният Д.А. е катастрофирал на кръстовище в Монтана. Другата кола, участвала в сблъсъка е Ауди А 6" със софийска регистация, собственост на 34-годишен софиянец и управлявана от 33-годишния Д.А. от гр. Монтана. Инцидентът е станал на регулирано с работеща светофарна уредба кръстовище на ул. "Св. Климент Охридски" и ул. "Панайот Хитов" в ж.к."Парта - 1" в областния град.

При удара е пострадал пътникът в служебния автомобил - Ф.И./41 г./, началник група в отдел "Охранителна полиция" в ОД МВР Монтана, който е получил порезна рана в областта на врата. Пострадалият е откаран в МБАЛ Монтана, където е прегледан и е настанен под наблюдение, без опасност за живота. Двата автомобила са със значителни материални щети.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест, като пробите са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от следствено оперативна група. По случая е образувано следствено дело в Окръжен следствен отдел Монтана. Причините за възникване на птп и обстоятелствата относно вината на участниците са в процес на изясняване.