/ dariknews.bg
Тази сутрин, около 06:20 часа на Главен път Е-79, между селата Смоляновци и Белотинци, община Монтана е станала тежка катастрофа, съобщиха преди минути от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Три тира блокираха пътя между Монтана и Видин (ВИДЕО)

35-годишен мъж от Пазарджик управлява влекач „ДАФ ФТ ХФ105.460” с благоевградска регистрация, собственост на благоевградска фирма. Заради движение с несъобразена с пътните условия скорост - на пътя имало заледен участък - мъжът предизвикал катастрофа. Той се ударил в спрелия пред него влекач „Рено Премиум” ,с видинска регистрация, собственост на видинска фирма. Зад волана бил 53-годишен мъж от Видин.

Вследствие на катастрофата са нанесени множество материални щети по МПС-тата. Двамата водачи са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.

Мъж загина при катастрофа на Главен път Е-79

Пътник от първия влекач, на 39 г. от Пазарджик, е транспортиран до МБАЛ-Монтана, където е настанен за лечение с причинена лека телесна повреда – порезна рана на стъпалото на левия крак, без опасност за живота.
 
Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. На територията на област Монтана движението по път Е-79 е отклонено по път III 112.