Кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2 приключи
Кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2 приключи / Дарик Враца

Кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2", която в град Враца стартира на 18 февруари с ЕГ"Йоан Екзарх", приключи отново с ученици от Езиковата гимназия.
В рамките на инициативата служители на НАП Враца се срещнаха с ученици от 11-ти и 12-ти клас от четири училища ЕГ "Йоан Екзарх", ПМГ "Академик Иван Ценов", СОУ "Хр.Ботев" и СОУ "Козма Тричков".

Срещите преминаха при голям интерес. С помощта на интерактивна презентация, интересни примери от данъчната практика и полезна за учениците информация, лекторите успяха да провокират дискусии сред младите по темите „данъци" и „осигуровки". Учениците бяха много активни, задаваха въпроси във връзка с осигуряването на студенти в България и в чужбина. Интересна им беше и темата за започване на работа преди навършване на 18 години, при работа в чужбина и др. Въпросите по време на дискусиите и изказаните мнения, които отстояваха, показаха високо ниво на интелигентност и обща култура при младежите.

Част от образователната кампания на НАП е играта "Парола: Касова бележка". Целта на играта е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.
От началото на играта до момента общо 1800 участници от цялата страна са регистрирали 360 хил. касови бележки за над 3 млн.лв. Участниците от гр.Враца са 50 и са регистрирали 7 800 касови бележки. Най-активни са учениците от СОУ „Козма Тричков" и СОУ „ Христо Ботев".

Участниците в играта се състезават за 2 таблета, 2 фотоапарата и специалната награда плейстейшън, която ще бъде изтеглена през м.май, когато приключва играта, печелившите се определят на лотариен принцип.

„Кампанията в гр.Враца премина успешно, защото успя да предизвика интерес в учениците и те участваха активно в дискусиите, за което им благодарим. Убедени сме, че тя беше необходима и полезна за тях", коментираха от врачанския офис на приходната администрация.