Срещата
Срещата / СУ Христо Ботев Враца
Средно училище „Христо Ботев“ град Враца проведе  кампания за превенция  трафика на хора, безопасен интернет и ползване на социалните мрежи и сайтове за запознанства. Партньори тази година са Районно управление на полицията – Враца.

Целта на кампанията е да се повиши информираността сред младите хора за престъплението „трафик на хора“, видовете експлоатация, причините за въвличане, кои са уязвимите групи, какво преживяват жертвите и как можем да се предпазим. Това ще допринесе за повишаване на съпричастността към жертвите и развиване на чувствителност към проблема трафик на хора.

В рамките на кампанията Илияна Минкова – инспектор Детска педагогическа стая и Калоян Къчев разговаряха с учениците за рисковото поведение и развиване на умения за разпознаване и предотвратяване въвличането в трафик на хора и дискусия по темата. Учениците бяха информирани кои са специфичните уязвими групи по отношение рисковете от въвличане в схеми на трафик на хора чрез интернет, безопасно ползване на социалните мрежи и сайтове за запознанства, а темата за телефонните измамни предизвика огромен интерес, и коментари.
 
СУ Христо Ботев Враца