Камион превозващ пропан-бутан се преобърна
Камион превозващ пропан-бутан се преобърна / снмки: Гражданска защита - Монтана

Цистерна с газ се е обърнала на пътя до село Владимирово. Няма изтичане на пропан-бутан. Шест часа е работил екипът на гражданска защита - Монтана, за да изправи тежкотоварната кола и обезопаси района.

Към 15:30 ч. вчера  за инцидента е получен сигнал на телефон 112. Цистерната се обърнала извън населеното място на изхода на с.Владимирово в посока с.Лехчево, общ.Бойчиновци.  На мястото е изпратен спасителен екип  "Гражданска защита" гр.Монтана. Пострадали нама, както и опастност от замърсяване. Предприети са всички мерки за безопасност. Пътният  участък е изолиран от  полицията. В акцията се включили и  пожарникари и следователи.

Камион превозващ пропан-бутан се преобърна
netinfo

От началото на инцидента непрекъснато е замервана концентрацията на въглеводороди. Малко изтичане на газ имало от крановете в задната част на цистерната, които са били заледени. За да изправят цистерната спасителите са изпозвали въздушно - повдигателни възглавници и автокран със сапани.

Докато траела операцията пожарникарите обливали авариралия автомобил с вода. Пътният участък е опесъчен и цистерната е предвижена до с. Лехчево. Единствените щети са по кабината й.

Камион превозващ пропан-бутан се преобърна
netinfo