Снимка за спомен от срещата.
Снимка за спомен от срещата. / Община Враца
Кметът на Враца Калин Каменов днес прие делегация от ученици и преподаватели, участници в проект „На път из Европа“. В проекта са включени учебни заведения от Германия, Полша и Чехия, а българската страна се представлява от врачанското Средно училище „Христо Ботев“.

„Темата за отпадащите ученици от училище е важна, както за нас, така и за цяла Европа. Затова вие имате изключително важната задача, чрез проекта, а и не само чрез него, да помогнете на ученици да не отпаднат или да се върнат в училище. Пожелавам ви приятна и ползотворна работа“, каза в приветствието си към гостите кметът на Враца. Той посочи още, че чрез кампания, която Община Враца предприе в началото на тази година, за връщане на децата в училище, бе създаден механизъм, който се използва вече и в други градове в страната.

По време на срещата гостите разказаха за своето населено място и бе представена целта на проекта, която е да се развият знанията на младежите в областите технологии, наука, информационна техника, екология, изкуство, обществознание и хуманитарни науки. Проектът има за цел и да намали броя на отпадащите от училище младежи.