/ Община Враца
С богата музикално-художествена програма бе отбелязан патронният празник на Начално училище „Иванчо Младенов” във Враца. Концертът бе посветен на 185-та годишнина от рождението на видния врачански благодетел. Официален гост на празника бе кметът Калин Каменов.

Калин Каменов
Община Враца

„За живота на човек се съди по това, какво е  давал, а не  какво е вземал, затова Иванчо Младенов продължава да живее и до днес в паметта на жителите на Враца. Той ни е дал пример, който да следваме и днес, за да бъдем достойни негови наследници“ – каза в приветствието си кметът Каменов и посочи, че днес начално училище „Иванчо Младенов“ е сред най-обичаните учебни заведения, в което растат и учат бъдещите кадри на нашия град.

Празникът

Директорът на учебното заведение - Милена Тихомирова също поздрави всички уважили тържеството по повод 185 години от рождението на видния благодетел.  

Калин Каменов: „Искаме язовир „Дъбника“ да остане за врачани“

В препълнената Градска концертна присъстваха директори на учебни заведения от област Враца, представители на образователни институции, бивши и настоящи педагози, възпитаници. Тържественият концерт продължи с изпълнения на талантливите възпитаници на едно от най-старите училища във Враца.

Празникът