Кадър на Дарик Враца влиза в политиката
Кадър на Дарик Враца влиза в политиката / Дарик Враца

Новата партия „Обединена България", която само преди дни беше официално представена пред българската общественост, подготвя вече структури и във Врачанско. Областен координатор тук ще е бившата журналистка от Дарик Враца и настоящ старши експерт в областта на спорта към Община Враца Галя Василева.

„Приех да стана областен координатор на партията и в момента подготвям нужните за това документи. Правим организация и за местните структури, набираме нови членове. В областта имаме вече подготовка за организации в общините Мездра, Роман, Мизия, Оряхово, Козлодуй, разговаряме и с другите общински центрове", каза за Дарик Г.Василева.

"Обединена България" е либерал-демократична политическа партия с дясна ориентация, основният стремеж - обединяване на нацията, личи и от името й. Председател е „златното момиче" на България Илиана Раева, обясни още Василева.

На този етап партията се изправя сама на политическата сцена, тъй като по думите на Илиана Раева „засега нито една партия не отговаря на условията да работи единствено в името на хората и развитието на страната ни".

"Като политик Илиана Раева иска предсрочни избори, но с нов изборен кодекс, въвеждане на смесена избирателна система, създаване на условия за електронно гласуване, както и промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация с цел премахване на т.нар "мъртви души" в избирателните списъци.

Свидетели сме на политическа криза. Правим партия, защото няма друг начин да се преборим", нееднократно обяви лидерът Илиана Раева.
Най-вероятно официалното представяне на „Обединена България" в област Враца ще е след Нова година.