линейка
линейка / dariknews.bg, архив
Днес от Областната дирекция на МВР във Враца изнесоха подробности за станалата вчера около 17 ч. тежка катастрофа. Пътното произшествие стана на обходния път на Враца при разклон за с. Костелево. Катастрофират лек автомобил ”Мицубиши Галант” управляван от Л. Т.  /40г./ от с. Костелево като навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска с товарен автомобил ”Ман”, управляван от Ц. Н. /58г./ от Мездра – правоспособни.

При сблъсъка са ранени водачът на лекия автомобил, който е настанен в реанимацията на МБАЛ „Хр. Ботев“ във Враца с опасност за живота;
пътничката в колата Й. Д. /28 г./ от София, настанена в МБАЛ „Хр. Ботев“ гр. Враца без опасност за живота; пострадали са и две малолетни деца на 7 г. и 2 г., които също са оставени за лечение във врачанската болница, и са без опасност за живота.

Отрицателна е пробата за алкохол в издишания въздух на шофьора на тежкотоварния автомомбил -  Ц. Н. /58 г./. На водача на лекия автомобил не е направен тест с дрегер, защото това е било невъзможно, но му е взета кръвна проба за лабораторен анализ.