Изнасилвач отива на съд
Изнасилвач отива на съд / Дарик - архив

Районната прокуратура във Враца изправя на подсъдимата скамейка обвиняемия Р. Ангелов от с. Върбица. На 23.05.2016 г., по време на събора на селото, шестнадесетгодишните приятелки И.Б. и В.Г. се разхождали в центъра на Върбица. По същото време там се намирал и обвиняемият Ангелов, който предложил на момичетата да ги повози с лекия си автомобил и ги закарал в местността „Дъбравата“.

Пристигайки на мястото, той издърпал И.Б. от колата, отвел я в гората, където я съборил на земята и безуспешно опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори сексуалните си желания. Плачещото момиче се съпротивлявало на действията на насилника, който в крайна сметка я оставил и се върнал към автомобила.

Другото момиче – В.Г., направило опит да избяга, но било пресрещнато от Ангелов. Той я хванал за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт.

През това време И.Б. успяла да се обади по телефона на роднините на В.Г., които веднага тръгнали към посоченото от нея място. Двете момичета били прибрани вкъщи, след което уведомили полицията за случилото се.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Ангелов. За този вид престъпления законът предвижда наказание съответно от две до осем години и от три до десет години „лишаване от свобода“.