Среща в с.Боденец
Среща в с.Боденец / Община Мездра
Намаляване на трафика на тежкотоварни камиони и поставяне на повече осветителни тела по улиците на село Боденец. Това бяха малка част от нещата, които жителите на населеното място поискаха от  кмета на Община Мездра инж. Генади Събков по време на отчетното събрание за дейността на кметската управа през миналата година. Хората се оплакаха пред кмета на Общината, че след ремонта на главния път през селото трафикът и скоростта на леки и товарни автомобили значително се е увеличил. Това пък от своя страна оказва влияние върху пътната настилка и спокойствието на жителите на Боденец.

 Кметът пое ангажимент този проблем да бъде решен, като начерта няколко варианта за това:
 „По моя молба и настояване, ОПУ и КАТ-Враца поставиха маркировка и полицейски патрул на Е-79 при входа на Мездра от към Враца и при разклона за стадион „Локомотив“. Причината беше именно сериозният трафик и честите инциденти, които ставаха в района.  След тази намеса значително се подобри организацията на движението в този участък. Поемам ангажимент подобни патрули да има и в село Боденец.  В случай, че това се окаже неефективна мярка, ще потърсим и вариант с поставяне на неравности по пътя. Още тази седмица ще разговарям с директора на ОПУ-Враца, за да се потърси начин за ограничаване трафика на тежковози през селото“, каза пред жителите на с. Боденец кметът инж. Генади Събков.

Той бе категоричен, че до няколко седмици на всички неосветени участъци в селото ще бъдат поставени осветителни тела. С приоритет ще бъдат улиците „Божур“ и „Вит“, като по тях ще се коригира и пътната настилка, тъй като са трудно проходими. Кметът отбеляза, че през 2018 година е планиран и ремонт на още една улица в селото - ул. „Шипка“, в която ще бъдат вложени 17 465 лева.

По време на събранието населението на Боденец очерта като главен проблем по-ниското напрежение по електропреносната мрежа, което е в несъответствие с техните договори. По думите на хората доставеният  ток е с напрежение 180 V, а не както е по договор 220-230. Не са малко и случаите, в които електроуреди са били повредени или изгорели, поради тези причини.

Кметът пое ангажимент да обсъди проблема с регионалния мениджър и с изпълнителния директор на електроразпределителното дружество и изрази надежда, че въпросът ще бъде разрешен.