Интерес от Австрия, Унгария и Сърбия към проект „Легенди за туризъм
Интерес от Австрия, Унгария и Сърбия към проект „Легенди за туризъм / Дарик Враца

Среща за представяне на проект „Легенди за туризъм" ще се проведе днес във Видин. Проектът се изпълнява от Община Кула, а интерес към него вече са проявили неправителствени организации от Австрия и Унгария, както и туристически организации от Сърбия.

В срещата ще участват кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров, екипът на проекта, както и поетът, журналист и общественик Ванко Иванов, автор на поема по легендата за трите сестри Вида, Кула и Гъмза, доц. д-р  Рая Стайкова, ръководител на екипа провел маркетингово проучване за потенциала за развитие на туризма в трансграничния район Кула-Видин-Зайчар.

Интерес от Австрия, Унгария и Сърбия към проект Легенди за туризъм"
netinfo

"Ромуляна", Сърбия

Проект „Легенди за туризъм" е иновативен инструмент, който търси връзка между римското културно-историческо наследство и съществуващите легенди за крепостите Кула / Кастра Мартис (Кула), Гъмзиград / Ромулиана (Зайчар) и  Бонония / Баба Вида (Видин), като се стреми да засили развитието на  културния туризъм и така да допринесе за подобряването на икономическото положение и благосъстоянието на населението в трансграничния регион. Началото е 10 часа в хотел «Ровно», гр. Видин.