Информационен ден по проект на Община Криводол
Информационен ден по проект на Община Криводол / netinfo

Информационен ден по проект „Техническа помощ за подготовка на интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Криводол" ще се проведе в четвъртък от 10 ч. в конферентната зала на община Криводол.

Кметът на община Криводол инж. Николай Иванов и директорът на  дирекция „Специализирана администрация" инж. Розалина Георгиева ще запознаят участниците в събитието с целите на проекта и очакваните резултати.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда" с общ бюджет от 847 200,00 лв. Съфинансирането от Кохезионния фонд на ЕС е на стойност 677 760,00 лв., а национално съфинансиране - 169 440,00 лв. Бенефициент на безвъзмездната помощ е община Криводол.

Проектът за Техническа помощ ще бъде реализиран в рамките на 18 месеца.  Целта е подпомогне администрацията на Община Криводол в подготовката на  качествен и пълен инвестиционен проект за подобряване на водния цикъл на града.

С готовия инвестиционен проект впоследствие Община Криводол ще кандидатства за финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007-2013 г." за изграждане и реконструкция на инфраструктура във водния сектор на територията на общената.