Индонезийският град Соло иска развиване на връзките с Монтана
Индонезийският град Соло иска развиване на връзките с Монтана / netinfo

"Монтана и индонезийският град Соло се нуждаят от конкретни стъпки в петте сфери на сътрудничество – управление на човешките ресурси, местно икономическо развитие, туризъм, култура и управление на отпадъците". Това заяви новият посланик на република Индонезия в България Негово Превъзходителство Имануел Инкириванг на среща с кмета на Монтана Златко Живков.

Договор за сътрудничество между двата града е подписан още преди година и половина, но от тогава до сега отношенията между двата града не са постигнали напредъка, за които са се договорили, каза още Имануел Инкириванг.

По време на визитата си в Монтана посланикът на Индонезия се срещна и със зам.-председателя на търговско промишлената палата Христо Петров, посети и Депото за твърди битови отпадъци.

От 2004 г. търговското салдо на стокообмена между двете страни има спад, уточни той, затова девет посланици на Индонезия в Централна и Източна Европа, са обединили усилията си в общи инициативи. Интересното в организацията са срещите лице в лице, т.е бизнес предприемачите от България и Индонезия ще се договарят пряко, без посредници.