Има още 140 свободни работни места
Има още 140 свободни работни места / Дарик Враца - архив

През октомври своето ново работно място са намерили 242 жители на общините Враца и Криводол – това обяви днес Маргарита Ангелова, директор на Бюрото по труда във Враца. През същия месец работодателите са заявили 205 свободни работни места, което е с 63 повече в сравнение със същия период на миналата година. Най-често се търсят работници в преработващата промишленост, в сферата на търговията, ремонта на автомобили и мотоциклети, в строителството и сделките с недвижими имоти. “Към днешна дата свободните работни места при нас са 140” – обяви Маргарита Ангелова.

И в момента, например, се търсят работници, които имат опит в асфалтирането. Десет човека са необходими на фирмата “Пътстройинженеринг”, за да продължи работата си по ремонта на бул. “Васил Кънчов” във Враца. Рехабилитацията на пътната отсечка трябва да бъде завършена до края на годината.

В края на октомври броя на общорегистрираните безработни към Бюрото по труда във Враца е 3 533, което е с 43 по-малко в сравнение със септември и с 636 по-малко, сравнено със същия период на 2015 г. Във врачанска област най-високо е нивото на безработица в община Хайредин – 56.57 %, а най-ниско в община Враца – 8.14 %. Във врачанска област без постоянна работа са 15.93 на сто, което е два пъти повече в сравнение с нивото на безработица за страната – 7.87 %.

Какви свободни работни места в чужбина предлага Бюрото по труда във Враца ще научите утре след 10 ч. в предаването “Дарик Северозапад”.