Министърът връчи ключовете на новите автомобили.
Министърът връчи ключовете на новите автомобили. / Дарик Враца
По един нов автомобил “КИА” получиха всички полицейски управление във врачанска област днес. Ключовете връчи лично министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Пет от седемте автомобила заминават за Роман, Мездра, Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово. Два остават във Враца. Районното управление “Полиция” в АЕЦ “Козлодуй” ползва автомобил, към който има специални изисквания, затова за него не е предвидена една от тези коли.

Новите придобивки на пътните полицаи са оборудвани със системи за 24-часово видеонаблюдение и аудиозапис, и имат всички “екстри” на модерния автомобил. “Те ще попълнят автопарка и ще подпомогнат дейността на полицаите по осъществяването на пътния контрол. Новите автомобили ще повишат качеството на работата и ще дадат повече самочувствие на нашите служители” – каза Димитър Газибарски, директор на Областната дирекция на МВР във Враца.
 

новите автомобили
Дарик Враца


“Последната кола, която бе е закупена за нуждите на КАТ, е през 2009 г. Всичките ни автомобили са по над 300 000 километра” – припомни Янко Харалампиев, началник на група “Пътен контрол” към “Пътна полиция” във Враца.

“Това е само част от оборудването, което държавата, в лицето на министерството на вътрешните работи, осигурява за нужните на пътния контрол в областния град” – поясни министър Узунов. Той каза също, че ще проведе кратко работно съвещание със служители на МВР, на което ще бъдат обсъдени мерките, свързани с провеждането на предстоящите избори.

На кратката церемония присъства и областният управител Момчил Младенов.