Врачанският митрополит Григорий благослови децата.
Врачанският митрополит Григорий благослови децата. / Врачанска митрополия
Рождество Христово днес бе посрещнато във всички храмове във Враца с тържествена света литургия. Врачанският митрополит Григорий оглави богослужението в катедралния храм “Св. Апостоли”. Стотици врачани се събраха в църквата, за да отбележат заедно големия християнски празник.

Децата от неделното училище в селата Челопек и Паволче, заедно с Врачанския митрополит Григорий.
Врачанска митрополия


В края на литургията владиката прочете патриаршеско и синодално рождественско послание, а след него се обърна към вярващите с думите: “Нека всички днес, заедно със светите ангели, възпяваме родилия се Богомладенец – нашия Господ и Спасител Иисус Христос с думите: “Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!”. Нека в тези дни забравим всички наши житейски грижи и неволи. Нека забравим всички междуособици между близки и роднини. Нека се зарадваме духовно и да почувстваме радостта на този светъл празник, празник, който поставя началото на нашето спасение! Празник, който е за цялото човечество, защото Господ Иисус Христос се въплъти и роди не за един или друг човек, не за един народ или нация, а за целия човешки род. И всички ние, които сме негови чеда, нека се зарадваме и Го възпеем!”.


С песни и стихчета за Рождество Христово кратка празнична програма в храма поднесоха децата от неделното училище в селата Паволче и Челопек. Заедно с благословията на Врачанския митрополит Григорий малчуганите получиха и подаръци.