Писмо
Писмо / Дарик Монтана
Декларация против предложението за кадрова промяна в състава на Съвета на директорите на болница „Стамен Илиев”  изпратиха общинските съветници от Монтана до служебния премиер Огнян Герджиков и до министъра на здравеопазването Илко Семерджиев . Тя бе разпространена до медиите от председателя на Об С Иво Иванов.

Според  зададен от служебния министър Илко Семерджиев дневен ред на извънредно общо събрание, което трябва да се проведе утре 24 март, е предвидена смяната на д-р Красимир Каменов като член на съвета на директорите на болницата, с „непознат 69 годишен инженер”, пише в декларацията. Тя е подписана от 26 общински съветници от общо 33-ма в Монтана.
Четири позиции са извели представителите на общинската разпоредителна власт  срещу кадровата промяна.  Според тях д-р Каменов е безспорен професионалист и доказан мениджър и не съществуват основателни причини да бъде отстранен от ръководството на лечебното заведение. Второ - номинираният на неговото място г-н Козовски е в пенсионна възраст, без медицинско образование и няма връзка с болницата и града. Трето - смяната може да стане причина  да бъде загубен един висококвалифициран специалист. На четвърто място се изразява категорично мнение, че за да се съхрани МБАЛ- Монтана като водещо лечебно заведение  определяща е ролята на мениджмънта и това той да разчита на подкрепата на местната власт.

В заключение съветниците  изразяват надежда, че премиерът и министърът на здравеопазването ще променят намерението си за рокадата.
 
Декларация против смяна на членове на МБАЛ „Христо Ботев“ изпратиха преди ден и съветниците от община Враца. Там министерството смята да смени двама от членовете на Съвета на директорите.