Христо Ботев прилича на Хосе Марти
Христо Ботев прилича на Хосе Марти / netinfo
Кубинският посланик Херардо Суарес Алварес бе гост на тържествената сесия на Общинския съвет Враца. Пред граждани, съветници и гости от побратимените с Враца градове той благодари за получената покана да участва в празниците, посветени на 130-тата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета:

Не мога да говоря хубавия и богат български език, разчитам, че и врачани ще ми помогнат за това. Поздравявам всички вас от името на кубинския народ. Куба е далечен, но и близък остров за всички вас. Кубинският народ е народ, който се възхищава и обича българския народ. Благодарни сме на многобройните граждани на вашия град за сътрудничеството, което сме получили за строителството и развитието на нашата страна от вас.

Дружбата между народите на България и Куба вече е и ще бъде вечна.

Само 8 месеца съм прекарал в красивата България, но съм имал прекрасната възможност да посетя Враца 3 пъти. Тук се чувствам приятно впечатлен от приятелското отношение на народа на Враца към нашата страна. Искам да се преклоня пред героизма и борбата на вашия народ и на подвига на Христо Ботев, който много прилича на нашия национален герой Хосе Марти. Пожелавам ви успехи и здраве в този празничен ден, на вас и на вашия прекрасен народ.