Готов е пътят Крапчене–Липен–Стубел, следва Криводол–Девене-Борован
Готов е пътят Крапчене–Липен–Стубел, следва Криводол–Девене-Борован / Петя Димитрова

Приключи основният ремонт на второкласния път Крапчане – Стубел – Липен, обяви инженер Елена Йончева – ръководител на проекта от агенция „Пътна инфраструктура”. Трасето е с дължина  10 километра и е на границата между областите Монтана и Враца. Стойността на обекта 7 096 785, 51 лева и се финансира по оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г..

Изпълнител е сдружение „Пътища ОПРР 2012“, в което участват „Пътинженеринг – М“ АД и „ПСТ Холдинг“АД). На отсечката са направени няколко вида асфалтови пластове – основни, изравняващи и износващи. Възстановени са банкетите и откосите. Подобрено е отводняването на пътната настилка. Изцяло са подменени стоманените предпазни огради. Направена е хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.

Пътят през Крапчене, Стубел и Липен свързва трите населени места от една страна с първокласния път Е-79 и от друга със съседната община Криводол. Планира се през следващата година  да бъде ремонтирана основно 19 километрова отсечка Криводол – Девене – Борован.