Срещата
Срещата / ОИЦ Враца
Актуални схеми и възможности за финансирания в сферата на образованието представиха днес експерти от ОИЦ Враца пред студенти на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, филиал във Враца.

Екипът на центъра запозна студенти, директори и преподаватели на училища и детски градини с основните приоритети на програма „Еразъм +“ и крайните срокове на отворените процедури за 2018 г.

Присъстващите на събитието научиха повече за ИСУН и „Интелигентната специализация като стратегически подход към икономическото развитие чрез целенасочена подкрепа за научни изследвания и иновации“, където бяха представени приоритетите на страната ни за бъдещо развитие в сферата на иновациите, какво представляват самите иновации, защо лесно практически иновативни продукти могат да бъдат обречени на голям неуспех и др.  
 

Срещата
ОИЦ Враца

Информационната среща бе заключително събитие на втори информационен цикъл. С проведените срещи в десетте общини от областта се включиха близо 300 участници.

През информационната кампания проведена от ОИЦ, хората от област Враца имаха възможност да научат за актуални схеми и предстоящи процедури като подмярка 6.1 по ПРСР за младите земеделски стопани, подмярка 7.2 насочена за модернизиране на малки по мащаби инфраструктури към общини и кметства, дългоочакваната мярка 6.4 насочена за развитието на неземеделски дейности по малките населени места.

Актуални схеми по ОПМДР където собствениците на язовири могат да обновяват остарялата материално техническа база, схеми свързани с превенция от риск за пожари и други застрашаващи бедствия на горски масиви и населени места.

Екипът отговаряше на най-много въпроси зададени от граждани и бъдещи бенефициенти, искащи да получат информация за стартиране на бизнес в сферата на услугите като социални дейности.

Срещата
ОИЦ Враца


 
ОИЦ Враца