Големи опашки в КАТ
Големи опашки в КАТ / netinfo
Големи опашки в КАТ
24671
Големи опашки в КАТ
  • Големи опашки в КАТ

За големи опашки в КАТ Враца през последните дни съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" Николай Димитров. Причината е в слуховете, които се разпространяват между населението. "Няма промяна в нормативната уредба, има промяна само в мисленето в част от съгражданите ни", коментира Н.Димитров.

Свидетелството за управление на МПС ще бъде валидно до срока посочен в него, обясни той,  и няма да се налага неговата предварителна смяна. През първите три месеца на 2010 година в КАТ ще продължават да издават свидетелства по сега действащия образец.  "Моята книжка изтича 2018 година и аз няма да си я сменя до тогава", обяви Николай Димитров и поясни, че новият документ ще съдържа същите данни като сегашния, но ще бъде изработен от друг материал.

От КАТ няма да връщат хора, на които им остава месец-два до изтичане на срока за валидност.

Друга причина за образуването на опашки е желанието за баркуване на стари автомобили. От службата призовават това да се направи след 10 януари, когато се очаква опашките да намалеят. Обявяването на табелите на тези автомобили за нелавидни вече става само със заявление, обясни Н.Димитров.

КАТ ще работи с клиенти на 30 декември до 12 часа.