Среща Видин
Среща Видин / Община Видин
 Асоциацията е член на Международната федерация на преподавателите по френски език, която е най-голямата професионална неправителствена организация в света, а темата на конференцията е „Креативността в преподаването на френски език”. Събитието се провежда от 19 до 21 октомври във Видин.

На него присъстваха: Мария Илиева - народен представител и член на Делегацията на депутатите франкофони в Парламента, Лъчезар Попиванов – заместник областен управител на Област Видин, Веселина Генова - държавен експерт в Министерството на образованието и науката, доц. д-р Рени Йотова – представител на международната Агенция по франкофония за Централна и Източна Европа, Магали Рение-Желева - директор на отдел „Езикови курсове” във Френския институт в България, Вяра Любенова – председател на Агенцията на преподавателите на и по френски език у нас, Ваня Симеонова - дългогодишен преподавател по френски език във Видин и домакин на срещата. Поканени бяха и лектори от Швейцария, Франция, Румъния, Международната организация на франкофонията и Софийския университет „Свети Климент Охридски”. 

Среща Видин
netinfo

Зам.кметът Венци Пасков приветства участниците и гостите на форума и ги поздрави от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков. „Провеждането на това събитие ще допринесе за все по-широкото популяризиране на френския език не само в училищата, но и сред студентите и хората, които обичат този език. Пожелавам ви много здраве и успех в това начинание! На добър час!” – каза той.

По време на годишната конференция ще се проведат четири семинара и ателиета, а за гостите е предвидено посещение на исторически и културни забележителности във Видин и Белоградчик.

Специален поздрав към присъстващите и участниците  отправи единадесетокласничката Габриела Ничева от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”. Като комплимент към всички тя изпълни две популярни френски песни и една от българския фолклор.