Малките художници на Враца.
Малките художници на Враца. / ПП ГЕРБ Враца
Празник за децата на Враца организира по традиция на 1 юни ПП ГЕРБ – Враца. Стотици момчета и момичета се събраха в парка на пл. „Христо Ботев”, където се проведе хепънинг „Алея на мечтите”. Официални гости на събитието бяха общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Враца Малина Николова и общинските съветници от партията.

„От името на ГЕРБ поздравявам всички деца за техните огромни възможности и творчество, които и днес ще демонсрират. Това, което са те е отражение на всичко, което ние възрастните правим за тях. Използвам днешния ден, за да призова всички родители, баби и дядовци и институции – нека бъдем всеки ден до децата. Най-важното е децата всеки ден да чуват нашия глас, който казва – обичам те, подкрепям те, вярвам и съм винаги с теб”, каза при откриването на тържеството Малина Николова. Тя честити на всички жители на града и празника на Враца, който също се отбелязва на 1 юни.

Празникът започна с пристигането на Синята фея, която обяви Конкурс за рисунка на тема „Моята детска мечта”. В него се включиха над 50 малки художници на възраст от 3 до 15 години. Те пресъздадоха своите мечти в прекрасни картини.  Творбите бяха оценявани от жури в състав: Първан Димитров и Росица Стоянова – художници и преподаватели по изобразително изкуство. Те присъдиха общо 10 награди.

Инициативата продължи с играта „Приказни герои”. В нея се включиха седем отбора с по пет състезатели, като във всеки тим трябваше да участва поне един родител, баба или дядо. Всички заедно имаха задача да открият герои и елементи от любими приказки. Заедно със Синята фея, момчетата и момичетата танцуваха и пяха. Всички участници в различните конкурси получиха много награди, енциклопедии, книги за изкуството, водни и темперни бои, лакомства и балони, осигурени от ПП ГЕРБ и евродепутата Владимир Уручев.

ПП ГЕРБ – Враца честити празника на всички деца и жителите на Враца.