Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина
Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина / Дарик Враца
Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина
75172
Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина
Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина
  • Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина
  • Георги Първанов и Иван Аспарухов на посещение в Бяла Слатина

„След изборите на 5 октомври ние ще  имаме най-силната парламентарна група в 43-тото Народна събрание“.  С тези думи започна словото си Георги Първанов, лидер на Коалиция АБВ пред гражданите на Бяла Слатина. На централния площад в града бяха представени кандидатите от листата на Коалицията за VІ-ти МИР – Враца. „Една от основните задачи за излизане от кризата на Северозапада е работата, работа и пак работа“, това е новата икономическа политика зад която застават кандидат-депутатите от региона.

„Влизаме в управлението за да бъдем социален коректив на новото управление, обясни Георги Първанов. Няма по-важна задача от тази да създадем заетост на населението на Северозапада. Идвам от Ловеч, където преди 20 години са създадени предприятия и там нашият кандидат сега отваря още нови 300-500 работни места. АБВ предлага и ще отстоява в новия парламент заетост за младите хора, която постепенно да прерасне в предприемачество. Новата социална политика,  допълни Първанов, е не толкова социални помощи, колкото трайна заетост на всички“.

В изказването си лидерът обеща актуализация и повишение на пенсиите два пъти годишно, а за младите хора – стимули за бизнеса и кредитни поощрения.

Сред приоритетите на Коалицията са безплатно здравеопазване за децата, младите майки и бременните жени; безплатна профилактика; електронна здравна карта; преимуществено за здраве да се отделят 8 % от БВП.

От АБВ са за по-справедлива данъчна система, за необлагаеми ниски доходи, данък наследство за едрата собственост, както и данък върху финансовите  пазари и хазарт.

Първанов обеща още в първите дни на новия парламент да се създаде Анкетна комисия,  която да  разследва  закононарушенията, свързани със енергийната политика и назначенията във висшия ешелон на НЕК и АЕЦ „Козлодуй“.

„Да събудим възрожденският дух на Северозападна България“, призова на свой ред и водачът на листата Иван Аспарухов.  Пред присъстващите той  обясни, че една от причините да има висока безработица в региона е липсата на подходящи хора, които да раздвижат икономиката. „Аз ви обещавам, че вие ще имате депутати в новия парламент и моля за доверието ви.“

Ако нашата икономика заработи до 4-6 години ние ще увеличим средния доход на българите така, че той ще достигне 60% от средния доход на европейските държави, обещаха още от Коалиция АБВ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.