Плакат за концерта.
Плакат за концерта. / Симфониета Враца
Симфониета-Враца кани почитателите на българския фолклор на концерта „Гергьовден“ с музиката на Георги Андреев, на 3-ти май от 20.00 ч. в градската концертна зала. В „Гергьовден“ гостуват народните певици: Милена Ставрева, Сорина Богомилова, Ралица Атанасова, Таня Митева и музикантите:  Любомир Желев - кавал, Костадин Атанасов – гайда, Петър Миланов – тамбура, Генадий Рашков – ударни.

Композиторът Георги Андреев, който е и ненадминат майстор на гъдулката, ще дирижира гостуващите музиканти и Симфониета -Враца.

В програмата са включени негови популярни авторски песни и пиеси, сред които: „Аспарух", " Крайдунавска", " Виолира", "Чичовата" и др.
Билетите за концерта „Гергьовден“ на 3-ти май от 20.00 ч. вече са в продажба на касата в градския билетен център /до х-л „Хемус“/.
 
Композиторът Георги Андреев получава и фолклорно, и класическо образование. Завършва училището за народна музика в Широка лъка с гъдулка и Музикалната академия в София с композиция при проф. Александър Текелиев. Повечето от произведенията му са белязани от фолклора и звучат с много енергия, мащабно и експресивно.

Георги Андреев
Симфониета Враца

Георги Андреев е главен диригент на Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев", има зад гърба си множество пиеси за оркестър, за хорови и солови изпълнения. Той е автор на музиката на шоу спектакъла "Два свята" на Нешка Робева, пише музиката и за съчетанията на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика. Свирил е с различни прочути музиканти, сред които цигуларят Найджъл Кенеди. Носител е на множество награди, като една от последните му е тази от Международния конкурс за ново симфонично произведение „7/8“ през 2018-та. Осъществява записи с редица музиканти и състави у нас и по света.