Фирми висят с такса смет
Фирми висят с такса смет / georgidamianovo.com

270 хиляди лева дължат фирми и частни лица за такса смет на община Георги Дамяново, съобщи кметът Дилян Димитров. Задълженията са натрупани през последните пет години и по-големият дял от тях е направен от няколко фирми.

Както в повечето общини, така и в Георги Дамяново предстои приемане на бюджета за настоящата година. Общата му рамка е 3 милиона лева. 2012-та е приключила с преходен остатък с близо 120 хиляди лева, повечето в частта на държавните дейности. Според кмета Димитров община Георги Дамяново има възможности да увеличи приходите си с още около 150 хиляди лева, заради увеличения интерес към наемането на общински земи, ливади и пасища.

Сред по-големите проекти, които ще стартират в планинската община са пречиствателната станция за отпадни води в село Копиловци и реконструкцията и разширението на канализацията и водопровода.

Инвестициите в инфраструктурни обекти през 2013 год. в Георги Дамяново са за около 10 милиона лева. Повечето от тях са финансирани от Програма за развитие на селските райони.