Фестивалът Мара Врачанка - песни без възраст
Фестивалът Мара Врачанка - песни без възраст / снимка: Община Враца
Фестивалът "Мара Врачанка" - песни без възраст
45954
Фестивалът "Мара Врачанка" - песни без възраст
  • Фестивалът "Мара Врачанка" - песни без възраст

476 изпълнители от цяла България взеха участие в 12-я празник на старата градска песен „Мара Врачанка", който се проведе в събота в градска концертна зала на община Враца.

„Многобройната публика тук днес, представена от различни поколения е знак, че старите градски песни и шлагери са песни без възраст. Те са поезия на времето, неговата романтика и  непреходните послания за младостта. С радост от постигнатите успехи на фестивала с конкурсен характер, мога да заявя, че „Мара Врачанка" стана символ не само на нестихващия копнеж по красивото и чувствата, но се превърна и в сцена за престижна изява", заяви на откриването  временно изпълняващият длъжността кмет на Община Враца Ани Василева.

60 групи от Русе, Силистра, Дулово, Горна Оряховица, Ихтиман, София, Сливница, Кнежа, Костенец, Берковица, с.Меляне, Видин, Пловдив, Монтана, Козлодуй, Мездра, Вълчедръм, Липница, Трудовец, Ботевград, Петърница, Плевен, Царевец, Вършец, Хисаря, Перник и Враца участваха във фестивала. Миналата година те са били 75, но бройката на участниците и тази година е приблизително същата.

Председател на журито беше Бони Милчева-певица и водеща на предаването „Ако зажалиш..." и членове  Бойчо Димов-композитор и диригент  и Томислав Аспарухов -музикант и диригент.

Фестивалът "Мара Врачанка" - песни без възраст
netinfo

Бяха наградени 20 участници със специалният плакет на Празника за старата градска песен „Мара Врачанка" - 12 групи,4 индивидуални изпълнители и 4 дуета.

 Три награди получиха врачанските изпълнители и това са Дора Манчева, Дует „Танго"-Адриана Павлова и Анатоли Копчев и Вокална група „Зорница" към Военен клуб -Враца.