Фен на ЦСКА глобен за побоя преди мача в Мездра
Фен на ЦСКА глобен за побоя преди мача в Мездра / netinfo

Наказаха с глоба от 200 лева един от задържаните за погрома на стадиона на "Локомотив" - Мездра. По време на драматичния мач, с отменен гол на гостите в началото на срещата, феновете на ЦСКА счупиха оградата на сектора за гости. Двама привърженици на ЦСКА бяха задържани за едно денонощие в РПУ – Мездра - 18-годишния Георги Петков и 17-годишния М. П. и двамата от столицата. Срещу тях са съставени актове по Закона за борба с футболното хулиганство.

Петков е признат за виновен от Мездренския районен съд за извършено спортно хулиганство и на основание чл. 21 и чл. 25 от същия закон е наказан с глоба от 200 лева, които трябва да плати в полза на държавата. Тъй като свидетелите на инцидента не са потвърдили първоначалните си показания, другият задържан – непълнолетният М. П., е оправдан. Присъдите са наложени от съдия Евгени Божидаров.


Междувременно РПУ – Мездра предприе действия за установяване извършителите на вандалщините по време на мача, при които бяха нанесени сериозни щети на сектора за гости на градския стадион. За целта ще бъде използван и видеозаписът на двубоя. Последствията от тези хулигански проява са скъсана и огъната на няколко места желязна ограда, счупени лампи, контакти и отдушници в тоалетните, както и поражения на тревното покритие на игралния терен.


Очаква се Дисциплинарната комисия при БФС да наложи наказание на столичния клуб. За погромът на градският стадион в Мездра по време на срещата от 6-ия кръг от шампионата срещу "Ботев" Пловдив, мездренчани още очакват около 10 500 лева за нанесените щети.