Eнергиен форум за бъдещето на енергетиката в България
Eнергиен форум за бъдещето на енергетиката в България / Дарик Враца - архив

Дискусионен форум на тема „Бъдещето на енергетиката в България - проблеми, перспективи, решения. Енергийни проекти. Мястото на Област Враца в енергийната стратегия." ще се проведе утре във Враца. форумът е под егидата на Владимир Уручев - член на Европейския парламент от Групата на ЕНП, член на комисията за „Индустрия, енергетика и изследвания" в ЕП.

В дискусията ще участват още бившият министър на икономиката Делян Добрев, енергийният експерт проф.Атанас Тасев, инж.Иван Хинковски - председател на Български енергиен и минен форум, инж. Христо Казанджиев - член на УС на БЕМХ, доц. д-р Димитър Василев Тонев - директор на Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, инж. Валентин Николов - бивш изп. директор на АЕЦ „Козлодуй", депутатите от врачанско инж. Тотю Младенов, бивш социален министър и инж. Петя Аврамова, народни представители от парламентарна комисия по „Енергетика".

Покани за участие са отправени към представители на CEZ България, ЕНЕРГО-ПРО България, EVN България, Асоциация на топлофикационните дружества в България и „Топлофикация-Враца", „Рила Газ" ЕАД, АЕЦ „Козлодуй", неправителствени организации, работещи в сферата на енергетиката, други неправителствени организации, представители на бизнеса, медии и граждани.

Ще бъдат дискутирани темите „Европейските изисквания в областта на енергетиката и спазването им в България", „Енергетика на кръстопът или какво да се прави", „Проблеми на енергетиката в България, перспективи и решения", „Нова енергийна стратегия на България", „Възможности за диверсификация на снабдяването с природен газ", „Научно съпровождане и обучаване на кадри за ядрената енергетика - предизвикателства и решения", „Развитието на ядрената енергетика в България", „Проблемите в енергетиката и тяхното отражение в социалната сфера".

Срещата започва в 9,30 ч. в голямата зала на ТПП Враца в Двореца на културата.