пушка
пушка / DarikNews.bg, архив
Екшъни между съседи и роднини белязаха последните дни на старата и първия ден на новата година в град Брегово и белоградчишко село, става ясно от съобщения на полицията.
 
На 30 декември в 19.55 часа на тел. 112 бил получен сигнал от жителка на град Брегово, че нейни съграждани умишлено се опитват да се ударят с автомобила си в колата й.

Нападателите били с „Опел Астра”. Колата е шофирана 43-годишен мъж от града, а в нея пътували и двамата му сина на 26 и 24 години. "Опел"-ът се ударил в  другия автомобил - „Мазда Премаси”, управляван от 26-годишен жител от същия град. Той успял  да излезе от колата и да се скрие в къщата си. Последвала свада между двете семейства, при която шофьорът на "Опел"-а и 26-годишният му син стреляли към къщата на укрилия се. Скандалът ескалирал с хулигански действия от страна и на двете семейства, изразяващи се в чупене на стъкла на къщи и автомобили.

Мъж е в болница след скандал в нощен клуб

По случая в Районното управление на полицията във Видин е образувано досъдебно производство. Мъжете, които стреляли, са задържани за срок до 72 часа, а 24-годишният мъж, който пътувал с тях в колата, е задържан за до 24 часа.

Вчера около 9.00 часа в Районното управление в Белоградчик пък е получен сигнал от 40-годишен жител на село Бело поле за това, че е бил нападнат от въоръжени роднини в къщата му.

Мъж почина в новогодишната нощ след семеен скандал

Установено е, че двама мъже - баща и син на 46 и 28 години от село Бело поле, влезли в имота, обитаван от подалия жалбата и жена му. Нападателите произвели изстрели, счупили  стъклата на два от прозорците на сградата и разбили входна врата. След като влезли в сградата стреляли и срещу обитателите на имота.

37-годишна жена е била ранена в окото и е откарана в Центъра за спешна помощ във Видин. При огледа са иззети 5 гилзи, а от дома на двамата мъже е иззет пистолет и 4 броя боеприпаси. Нападателите са задържани за срок до 24 часа, по случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.