Екоинспекцията във Враца готова за действия срещу пожари
Екоинспекцията във Враца готова за действия срещу пожари / netinfo
РИОСВ- Враца и хора, от граничещите с резервата населени места, ще следят за възникването евентуални на пожари в резерват “Врачански карст”, съобщиха от екоинспекцията. Министърът на околната среда и водите обяви продължителността на пожароопасния сезон - от 15 април до 31 октомври 2008г. Сформирана е вече специална група за гасене на пожари от служители РИОСВ- Враца. По време на почивните дни е подсигурено дежурство от служители на инспекцията.

Предвидено е засилване на превантивния контрол срещу пожари в следствие на палене на огън от туристи по обявените пътеки за посетители в резервата. Организирани са и доброволни групи от местното население от населените места в близост до резервата за гасене на пожари.

Изготвен е и План за противопожарно устройство на резервата, който има за цел предотвратяване на пожари, откриването им и успешното им гасене. Цялата дейност на специализираната група е съгласувана и координирана за взаимодействие с Държавно лесничейство- Враца, Дирекция ПП “Врачански Балкан”, Гражданска защита и Областна дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението.

Дежурния телефон на РИОСВ- Враца за подаване на сигнали през работните дни е 092/ 629-211.