Екогласност отвърна на „удара на Тома Томов
Екогласност отвърна на „удара на Тома Томов / Дарик Враца
"Екогласност" отвърна на „удара" на Тома Томов
81660
"Екогласност" отвърна на „удара" на Тома Томов
  • "Екогласност" отвърна на „удара" на Тома Томов

„Всеки, който претендира за морал трябва първо да види дали собственият му морал е на ниво", заяви днес във Враца председателят на Политически клуб „Екогласност" Емил Георгиев. Повод за изказването му бе неотдавнашна медийна изява на председателя на партия „Европейска сигурност и интеграция" Тома Томов, който изказа недоволство от свършеното през сегашния мандат на настоящия кмет Николай Иванов.

„Господин Томов има право да говори за морал тогава, когато обясни за огромните далавери на фирми, които са свързани с негови близки. И по-конкретно фирмата „BS 80" на дъщеря му Стефка Томова. Аз разполагам с официални документи и нямах никакво намерение да ги излагам, но се опасяваме, че в тази кампания ще се използват изключително нелицеприятни неща. А когато фактите говорят - това не е компромат.

Огромни нарушения за милиони левове. Фирмата накрая се обявява в несъстоятелност и се прехвърля на едно лице - Благой Иванов. Срещу 1000 лв. се прехвърля фирмата, която в момента има огромни задължения - милиони към държавата", обясни Георгиев.
Той обяви, че във Враца „Екогласност", заедно със Земеделски народен съюз, ББЦ и Социалдемократи са направили обща листа за местните избори, като за кмет ще подкрепят кандидатурата на сегашния градоначалник Н. Иванов.

„Ще имаме сериозно присъствие в общинските съвети на места, които имат екологични проблеми", сигурен е инж.Георгиев. В Северозапада кандидат кмет издигат и във Видин, където правят коалиция с Движение 21 и ВМРО. Там кандидата им е Росица Кирова.