Едното платно на надлез на Панония се отваря за движение
Едното платно на надлез на Панония се отваря за движение / Община Видин

Ремонтните дейности по едното платно на надлеза при бул. „Панония" са приключили и от утре то ще бъде отворено за движение. Това съобщи инж. Добромир Дилов - заместник-кмет и изпълняващ функциите кмет на Община Видин. „Фирмата работи в срок, по предоставения график и имаме уверението, че ще завърши към средата на декември и ще имаме изцяло възстановен надлез" - каза той.

Инж. Дилов допълни, че се работи усилено и на останалите участъци в града: „Степенувахме по приоритет на важност обектите и първо довършихме надлеза, за да може да се пусне движението по него. От утре ще бъде възстановено и разширеното платно на ул. „Железничарска". Така че трафикът в нашия град значително ще се нормализира и ще влезе в по-спокоен ритъм".

Добромир Дилов обясни, че преди да започне асфалтиране на дадена улица, която е била разкопана заради дейностите по Водния цикъл, фирмата-изпълнител е длъжна да вземе натискови проби. „Аз, като временно изпълняващ длъжността кмет на Община Видин не мога да си позволя да разреша възстановяване на асфалтовите настилки върху неуплътнен насип и впоследствие, след 7-8 месеца да пропадне настилката. Затова преди всяко асфалтиране се взима натискова проба. Ако слягането не отговаря на изискванията, не може да се разреши асфалтирането" - заяви той. Затова и на ул. „Гео Милев" са направени отново изкопи и насип, сега всичко е уплътнено съгласно изискванията и проекта и улицата вече е асфалтирана.

Едното платно на надлез на "Панония" се отваря за движение
netinfo

По време на пресконференцията инж. Дилов съобщи още, че общината има готов проект за табела на входа на град Видин. Тя няма да бъде като предишната, тип арка, тъй като от Агенция „Пътна инфраструктура" категорично са отказали над път Е-79 да се изгражда мостова конструкция. Затова е подготвен нов проект за светеща табела, която ще се постави от едната страна на платното. Очаква се одобрение на проекта от агенцията и от ЧЕЗ, за да започне изграждането и монтажа.