Една шампионка на 33
Една шампионка на 33 / снимка: Дарик Враца, Галя Василева
Една шампионка на 33
44806
Една шампионка на 33
  • Една шампионка на 33

Световният шампион по таекуон-до Ирена Цветкова бе посрещната официално днес във Враца от колегите си от инициативния комитет, издигнал за кмет на Враца независимия кандидат инж. Николай Иванов. На провелото се в Пхенян, Северна Корея световно първенство в ITF -версия, Ирена спечели златни медали в кат. до 69 кг индивидуално и отборно.

Ирена Цветкова е двукратна европейска шампионка за 2007 и 2008 г. и Спортист №1 за 2007г. Контузия в коляното и последваща операция, я лишиха от големи състезания до тази година.

След тази травма Ирена сподели, че няма планове за далечно бъдеще. На 33 години, Ирена е готова за още големи състезания, но сподели, че вече не е в същата форма, както преди две години.

Една шампионка на 33
netinfo

Непосредствено след пристигането си снощи, Ирена и съпругът и нейн треньор Илия Цветков, имат нов повод за радост - първия учебен ден на сина им Боил. Той е първокласник в НУ "Софроний Врачански".

"Изключително съм щастлив, чакаме цял живот това нещо", каза треньорът Илия Цветков.

Междувременно стана ясно, че треньорът на националния отбор Ким Унг Чол, е получил най-високата степен в този спорт - 9 дан. През следващата година България е домакин на европейско първенство по таекуон-до в същата версия.