/ Дарик Враца
За разкрити случаи на грабежи, извършвани от две момичета, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 28 юни 2017 г. около 13:30 часа в полицията в Лом е постъпил сигнал, че във времето между 11:10 часа и 12:40 часа в с. Разград две неизвестни лица влезли през незаключена входна врата в стая на къща, обитавана от 76-годишен жител.

Разкриха двамата мъже, обрали свой съселянин

След това те му нанесли удар в тялото и главата и му задигнали неустановена сума пари.
От извършения медицински преглед е установено, че на възрастния мъж не е причинена средна или тежка телесна повреда. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък Вълчедръм съвместно с инспектор от детска педагогическа стая при полицията в Лом е установено, че извършители са две 15-годишни момичета от с. Разград.

Двете системно посещавали в дома му възрастния мъж по различни поводи. На 28 юни 17 г. отвлекли вниманието му и едната извършила кражбата на сумата от 600 лв, сешоар и дамска козметика, които били в стаята на дъщерята на мъжа.

Откраднаха метална каса с оръжие и пари

В хода на работата е установено, че непълнолетните извършили по аналогичен начин още една кражба на пари от частен дом в селото. Между 22:30 часа,  на 11 юни и 03:15 часа, на 12 юни отворили райбер на входна врата и проникнали в къщата на 74-годишен жител.

От една от стаите откраднали 480 лв. Двете системно посещавали през деня дома на възрастния мъж под различни предлози. На 11 юни отклонили вниманието му и същото момиче извършила кражбата на сумата от 480 лв, скрити под покривка на масата в стаята на мъжа.