Две фирми пречат на старта на санирането
Две фирми пречат на старта на санирането / Община Враца

Две фирми възпрепятстват  старта на санирането на бл.124 в жк „Дъбника“ във Враца. Двете фирми обжалват избора на изпълнител на строителните дейности, обясни зам. кметът Мария Попова. Според нея жалбите са неоснователни, но трябва да се изчака становището на компетентните органи. Това обжалване обаче забавя стартирането на националната програма за саниране във Враца, още повече, че според последното решение на Министерски съвет, ако до  края на 2016 година не са завършени всички блокове с направено през 2015 година техническо обследване, през 2017 година може и да не получат финансиране, обясни Попова.

 

Тази седмица ще се разгледат подадените оферти за изпълнител на другите два блока – на ул. „Любен Каравелов“ и на ул.“Иванка Ботева“.  В същото време в областна администрация се извшва контрол на избор на изпълнител на още 4 блока по националната програма, като предстой контрол за още 6.

„Не сме спрели да събираме още желаещи етажни собствености, които искат да се включат, като в същото време сме подготвили и доста сгради, които ще бъдат ремонтирани по Интегрирания план за развитие на община Враца – това сгради, с по-малко от 36 апартамента, коментира зам.кметът и допълни, че  „Енергоефективните мерки са от изключителна важност и за общината, и за страната. Затова успоредно се изпълняват още няколко проекта с включени енергоефективни мерки в тях. Единият е по норвежката програма и касае образователната инфраструктура, а другият - по Инвестиционната програма на Враца и обхваща сгради общинска собственост.