Дрогиран водач предизвика верижна катастрофа
Дрогиран водач предизвика верижна катастрофа / Дарик Враца

Около 15,30 ч., вчера на път ІІ-81, гр. Монтана изхода за гр. Лом, е станала катастрофа между три леки автомобила - лек автомобил "Сузуки Лиана" със софийска регистрация, собственост и управляван от Б.Х./61 г./ от гр. София, лек автомобил „БМВ 520 И” със софийска регистрация, собственост на ЕООД, управляван от М.К./23 г./ от гр. Бойчиновци, като в резултат на удара между автомобилите е ударен и третият автомобил „Ауди А6” с монтанска регистрация, собственост и управляван от И.А./44 г./ от гр. Берковица.

При движение с посока гр. Монтана - гр. Лом водачът на лекия автомобил „БМВ” се удря в движещия се в насрещното платно и завиващ на ляво лек автомобил „Сузуки”, като при реализираното птп е пострадала пътничката в лекия автомобил "Сузуки" – Ц.А./87 г./ от гр. София. Жената е прегледана и настанена за наблюдение в МБАЛ Монтана с контузия в областта на гръдния кош и фрактура на ребра, без опасност за живота. Водачите на автомобилите са изпробвани за употреба на алкохол, като отчетените проби са отрицателни.

Поради неадекватното състояние на водача на „Бмв” М.К. е изпробван в 16,47 ч. с еднократен тест за употреба на упойващи вещества "drag check 3000", който е отчел употреба на марихуана в пробата. На водачите са съставени актове и протоколи за ПТП. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствено група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б."б" във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Монтана.