Дрифт шампионат с послание: „Ограничи скоростта! Спаси живот!
Дрифт шампионат с послание: „Ограничи скоростта! Спаси живот! / Община Видин

Община Видин е домакин на трети кръг от Българския дрифт шампионат, който ще се проведе от 11 до 13 септември. Събитието преминава под наслов: „Ограничи скоростта! Спаси живот!". Така организатори и участници стават съпричастни към проблема с войната по пътищата и дават своя принос за гарантиране безопасността на движението. Посланието е свързано и с началото на новата учебна година.

На 11 септември, в 17.00 ч. ще започне подреждането на състезателните автомобили на централния площад „Бдинци". Предвидено е дрифт шоу, след което зрителите ще могат да вземат автографи и да си направят снимки. В събота са свободните тренировки, квалификациите и стънт шоу, в неделя се провеждат финалите, ще има и игри с публиката. Осигуреният награден фонд е 1 500 лв. На победителите ще бъдат връчени купи и парични награди. Освен от страната, желание да участват в състезанието са заявили пилоти от Румъния, Сърбия и Турция.

В рамките на шампионата (на 11 септември, от 21.00 ч., на пл. „Бдинци") общинатаорганизира концерт с обичаните и популярни у нас Баяга и група „Инструктори" от Сърбия. Това е първото гостуване на сръбските изпълнители в България и се очаква с огромен интерес от жителите и гостите на Видин. Рок групата е основана от композитора, автор на текстове и китарист Момчило Баягич, с прозвището Баяга, през 1984 г. в Белград. Той е бивш китарист на легендарната сръбска рок група „Рибля чорба". Част от култовите хитове на Баяга и „Инструктори" са песните "Verujem - Ne verujem", "Gore-dole", "Plavi safir", "Godine prolaze", "Vesela pesma", "Tisina", "Zivot je nekad siv, nekad zut" и много други. „Северозападняците" ще са подгряващата група на концерта.